trompet.nl
https://trompet.nl/forum/

1 microdriver vs 3 microdrivers inears
https://trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=13649
Pagina 1 van 1

Auteur:  Ruli [ 01 jan 2023 12:34 ]
Berichttitel:  1 microdriver vs 3 microdrivers inears

Hoi Allen,
Ik gebruik al een jaar of 14 de Shure SE 215 inears op het podium met de coverband. Nu willen we ook wekelijks gaan repeteren met inears en wil ik mss switchen naar een uitgebreidere inear monitor.
Ik vind het geluid van mijn huidige inear eigenlijk vreselijk. Komt ook omdat je trillende lippen via je schedel goed te horen krijgt.
Ik vraag me dus af of een duurdere versie het geluid veel beter zal maken.

Auteur:  Jaws [ 06 jan 2023 11:13 ]
Berichttitel:  Re: 1 microdriver vs 3 microdrivers inears

Hier heb ik afgelopen jaar ook mee geworsteld. Dus heb ik van verschillende merken in-ears getest thuis . En wat bleek: De 215 klonk het beste van allemaal. Ook beter dan de 315!

Daarna ben ik me gaan verdiepen in EQ. Op mn toenmalige mixer (Zed 10 FX) kon ik slechts 3 frequenties aanpassen. Toen heb ik de digitale Behringer Flow 8 aangeschaft. Daarmee kun je alle frequenties aanpassen zoals je wilt.

Door de doffe frequenties op te zoeken en vervolgens weg te filteren ging mn geluid open klinken. Veel natuurlijker dan voorheen. Daarna nooit meer getwijfeld aan mn in-ears.

Die mixer gebruik ik alleen tijdens optredens. De sax waar ik mee samen speel is hier ook op aangesloten. Ook daar hebben we de slechte frequenties opgezocht en weg gefilterd.

Wij hebben wel eigen mics. Als je steeds van mic wisselt, zullen de frequenties mee veranderen. Dat is wel handig om te realiseren.

Voor de output heb ik er een hoofdtelefoonversterker op aangesloten.
Voordeel is dat wij altijd in-ear monitor hebben, en steeds eens met dezelfde kwaliteit en volume.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/