trompet.nl
http://trompet.nl/forum/

Gebroken arm, trompetsteun?
http://trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=13196
Pagina 1 van 1

Auteur:  Ruli [ 06 jan 2020 11:31 ]
Berichttitel:  Gebroken arm, trompetsteun?

Beste Allen,

zijn er ervaringsdeskundigen hier die wel eens met een trompetsteun hebben gespeeld vanwege een gebroken/ gekneusde arm? Mijn vrouw heeft gisteren haar pols gebroken en we overwegen zo'n steun aan te schaffen maar zien op bijna alle plaatjes op het net dat iedereen twee handig speelt. Is zo'n steun dan handig of niet?

Auteur:  luc [ 06 jan 2020 17:31 ]
Berichttitel:  Re: Gebroken arm, trompetsteun?

Hallo,

Ik heb zo'n steun (Ergobrass) gebruikt toen ik een jicht-aanval had op mijn rechterpols.Ik had niet voldoende kracht om mijn trompet omhoog te houden.
Met de steun lukte het wel, maar je hebt toch altijd een iets andere stand van het mondstuk op de lippen. zo'n steun helpt je wel tijdelijk... maar het mag niet te lang duren omwille van je embouchure-houding.

mvg,

Auteur:  The Joker [ 07 jan 2020 09:59 ]
Berichttitel:  Re: Gebroken arm, trompetsteun?

Een leerling van mij heeft een week of 4 voor haar examen haar arm gebroken en dankzij zo'n steun kon ze gewoon examen doen. Het was even zoeken naar de juiste hoogte en ze had wat hulp nodig bij het gaan zitten/installeren. Maar verder werkte het heel goed!

Auteur:  diederik [ 07 jan 2020 18:50 ]
Berichttitel:  Re: Gebroken arm, trompetsteun?

Ik heb heb een heel goede ervaring met zo’n Ergobrass steun tijdens een(lange) periode dat ik met een slijmbeursontsteking in mijn schouder liep.
Het is inderdaad wel wennen dat je trompet steeds op deze zelfde hoogte zit, maar je kunt de hoogte zelf instellen en uiteindelijk went het, hetzelfde geldt voor het feit dat je tijdens een wat langere rust je instrument niet op je schoot kan leggen of op je standaard kan zetten. Maar ook dat went.
Als je wilt kijk ik of ik dat ding nog kan vinden op zolder, Roel.

Auteur:  Ruli [ 08 jan 2020 08:11 ]
Berichttitel:  Re: Gebroken arm, trompetsteun?

Bedankt voor jullie antwoorden!
Mede door jullie positieve feedback heb ik er nu ook eentje besteld bij Atelier Pfeiffer. Hopelijk is het nu voor een week of 6 en kan ik mijn trompet tot en met mijn laatste ademtocht zelf omhoog houden en anders heb ik de Ergobrass reeds achter de hand … ;-)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/