trompet.nl
http://trompet.nl/forum/

Microfoon
http://trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=13157
Pagina 1 van 1

Auteur:  Roel [ 27 sep 2019 15:57 ]
Berichttitel:  Microfoon

Deze vraag is al vaak gesteld, maar dit keer net even iets anders:

Wat is de beste microfoon om trompet op te nemen?

Nu is het verschil dat ik niet op zoek ben naar de beste microfoon ongeacht de prijs, maar meer een soort "geheime tip". Een betaalbare microfoon die perongeluk heel erg goed klinkt, zodat als je het nóg beter wil hebben, héél veel meer geld moet uitgeven.

De klankkarakteristiek mag eerder naar donker, vet en warm neigen dan naar helder en briljant. Het zou wel mooi zijn als de belastbaarheid wel hoog is, zodat ik 'm ook voor sectiewerk zou kunnen gebruiken.

Nu komt waarschijnlijk een onmogelijke voorwaarde: ik zou het in mijn eigen pruts-home-studiootje willen gebruiken maar ook live. Ik heb 't helemaal gehad met clipmicro's en wil gewoon een live-oplossing die beter klinkt dan een sm57.

Mocht het nu zo zijn dat studio en live niet in één apparaat te combineren is, houd ik me uiteraard aanbevolen voor tips voor een studio, én een live-micro.

Als voorbeeld: ik heb een Novation LaunchKey midikeyboard. Dat is een bijzonder ding omdat het veel beter is dan al die goedkope crapkeyboards, en ook wel duurder, maar véél goedkoper dan de echte professionele borden. Zoiets zoek ik dus op het gebied van (een) microfoon(s).

Alvast bedankt!

Auteur:  berp [ 29 sep 2019 11:51 ]
Berichttitel:  Re: Microfoon

Ik heb goede ervaringen met de AKG D40 voor life toepassingen of de goedkopere (maar bijna identieke) AKG P4. Weet niet hoe die het doen in studio setting.

Als je meer geld wilt besteden zou je kunnen denken aan een sennheiser MD 411 of MD 421

Auteur:  Roel [ 29 sep 2019 15:28 ]
Berichttitel:  Re: Microfoon

Dankjewel! Ik ga ze checken!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/