trompet.nl
http://trompet.nl/forum/

welk conservatorium ervaringen gevraagd
http://trompet.nl/forum/viewtopic.php?f=10&t=12773
Pagina 1 van 1

Auteur:  GerJoMi [ 08 sep 2017 15:33 ]
Berichttitel:  welk conservatorium ervaringen gevraagd

Graag hoor ik van mensen welk conservatorium het beste staat aangeschreven of waar men de beste ervaringen heeft met betrekking tot jong talent en jong talentklassen en eventuele opleiding lichte (jazz) muziek met als hoofdinstrument trompet.

Auteur:  marnix [ 09 sep 2017 09:54 ]
Berichttitel:  Re: welk conservatorium ervaringen gevraagd

Artez (Zwolle, Enschede Arnhem) Angelo Verploegen. Puike docent, puike speler.
Den Haag: Martijn de Laat en Rik Mol. Beiden waanzinnige musici.
Amsterdam: Ruud Breuls, Jan Wessels en Jan Oosthof. Te gekke musici.
Fontys (Tilburg): Martijn de Laat en Toon de Gouw.
Maastricht: Carlo Nardozza en Rob Bruynen.
Codarts: Jan van Duikeren, Jarmo Hoogendijk en Wim Both. Ook superspelers.

En zo heeft elk conservatorium volgens mij wel hele goeie docenten aan zich van wie je ongelooflijk veel leren kan, en die waanzinnig goede leerlingen aflevert.

Als je voor een jong-talent klas opteert, neem ik aan dat je nog op de middelbare school zit, en is het wellicht verstandig/prettig/fijn om een conservatorium in jouw buurt te zoeken.

Zelf heb ik in Amsterdam gestudeerd, en ik kan je het qua mogelijkheden heel erg aanraden. Het is qua theorie en andere vakken wel een bijzonder streng conservatorium, maar er zijn talloze manieren om jezelf te verrijken met masterclasses, toffe projecten, uitwisselingen en dergelijke.
Bovendien was de sfeer er heel tof.
Rotterdam vond ik qua organisatie gewoon kut, maar dat lag niet aan de vakdocenten, maar puur de organisatie die veel steken liet vallen.

Ik denk dat overigens wel voor bijna alle conservatoria geldt (ten minste, ik hoor vrij weinig goede verhalen erover) dat de administratie en de secretariaten ongelooflijk slordig werken.

Misschien kan Joker hier iets over Artez vertellen.

Auteur:  GerJoMi [ 09 sep 2017 14:27 ]
Berichttitel:  Re: welk conservatorium ervaringen gevraagd

Dank je ! Hier kan ik wat mee. Ik zit nog op de middelbare school inderdaad, klas 2 dus ik moet nog even voor ik doorstromen kan.

Auteur:  The Joker [ 11 sep 2017 08:56 ]
Berichttitel:  Re: welk conservatorium ervaringen gevraagd

marnix schreef:
Misschien kan Joker hier iets over Artez vertellen.

Jazz zit tegenwoordig alleen nog maar in Arnhem, wegens bezuinigingen hebben de de afdelingen op verschillende lokaties gecentreerd. Naast Angelo geeft Jan Wessels ook les bij ArtEZ, van hem heb ik ook wel eens les gehad. Onwijs aardige man, kan supergoed uitleggen en gaat gestructureerd te werk. Daar kun je echt wat van leren! Angelo ken ik alleen van spelen, een genot om naar te luisteren.

Je kunt het beste gewoon eens langs gaan op een open dag om de sfeer te proeven en de ervaringen van de studenten aan te horen. Dan kom je verreweg het meest te weten :)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/